Mieke’s CommunicatieTrainingen E. info@miekescommunicatietrainingen.nl T. 06 - 248 739 97

Mieke Bakker

devider

Communicatie functionaris

Mijn motto is:
"Denk in oplossingen, problemen zijn er genoeg!"

Mieke Bakker - Communicatie specialist voor betere zakelijke communicatie

Het leven is één grote leerschool!

devider

Expert

Mijn expertise ligt op communicatie; non-verbale en verbale communicatie. De persoon achter de communicatie te zien. Het innerlijk communiceren bij je zelf. Degene daar bewust van maken en het mogelijk maken om deze in te zetten in het dagelijkse leven.

Na 25 jaar observatie van gedrag bij mensen en 15 jaar trainingen te mogen geven, kan ik oprecht zeggen dat ik iedereen een stapje verder kan helpen met zicht te krijgen op zijn eigen communicatie, mis-communicatie, valkuilen en patronen  die jou belemmeren. Wat de impact hiervan is, bij jou en de ander. Hierop leer je invloed op krijgen om misverstanden te voorkomen.

Zo kom je steviger in je schoenen te staan met meer zelfvertrouwen. Dat je kan helpen om zakelijk meer resultaat te krijgen en persoonlijk beter te worden begrepen.

Dat zal invloed hebben op je team en/of afdeling waar je werkt.

Wie is Mieke;

Mijn naam is Mieke Bakker (2 januari 1976), geboren en getogen in West-Friesland. Ik ben opgegroeid als jongste in een gezin van 3 kinderen. Met liefhebbende ouders, die altijd klaar staan voor iedereen. Er was altijd wel reuring in ons gezin. Zelf werd ik gepest op de lagere school, genegeerd op de middelbare school en daarom heb ik gekozen om op 16-jarige leeftijd op mezelf te gaan wonen in Amsterdam. Dit heeft op jonge leeftijd een stevige basis gelegd in mijn leven. Altijd heb ik al geweten wat ik wilde in mijn leven, zo riep ik als jong meisje dat ik verpleegkundige zou gaan worden en zo snel als het kon het huis uitgaan. Beide dromen zijn waar gemaakt.

 

Opleiding

Na de middelbare school ben ik de mdgo-vp gaan doen en heb een diploma op zak als allround verpleegster. Toen ik tijdens mijn stage in aanraking kwam met de zorg in de psychiatrie, wist ik dat dat hetgene was dat bij mij past. Op wonderbaarlijke wijze werd ik aangenomen voor de in-service opleiding; best bijzonder er waren 120 sollicitanten voor 12 plekken. Ik was het broekie van de klas, maar door al voldoende levenservaring aangenomen. Destijds was ik al een workaholic en ik deed veel uitzendwerk tijdens mijn opleiding.

Heerlijk vond ik dat. Super nieuwsgierig aangelegd en ik wilde kennismaken met alle zorgsoorten en organisaties in Amsterdam. Overal kwam ik en mocht overal weer terugkomen.

 

Werken in het buitenland

Op 19-jarige leeftijd was ik klaar met mijn opleiding als B-verpleegkundige (verpleegkundige in de psychiatrie), daarna ben ik 3 jaar gaan werken in het buitenland. Een half jaar was ik nanny en hielp mee met het runnen van een chalet in een skiresort in Meribel (Fr), 5 maanden heb ik gewerkt in Kaprun (O) als hoofdverpleegkundige in een kinderkamp en ben 1,5 jaar werkzaam geweest als nanny in Hollywood (USA), met als hoofddoel de landen te verkennen.

In 2002 kwam ik terug en heb ik mijn huidige partner ontmoet, ben in het dorp Wervershoof gaan wonen en heb 2 kinderen gekregen. Twee heerlijke jongens geboren in 2006 en 2009, wat gaat de tijd snel met ze.

 

Heerlijk om bezig te zijn

Na enige jaren kwam ik er achter dat meerdere banen, opleiding en gezin toch wel wat te veel werden. In eerste instantie heb ik mij gefocust op één baan en ben mezelf blijven ontwikkelen door het volgen van een opleiding en diverse cursussen.

Zo heb ik een management-diploma, een diploma tot aandachtsfunctionaris/trainer agressiehantering en sociale veiligheid en voor mijn laatste project heb ik een 2-jarige opleiding gedaan tot aurahealer. Wat ook alles met communicatie te maken heeft, alleen dan gericht op energieën.

De cursussen die ik gedaan heb was o.a. op het gebied van dementie, voeding en dms4; dit is een meetinstrument om een diagnose te stellen.

Ik zet mezelf al jaren in als mantelzorger voor mijn ouders. En als vrijwilliger van de oudervereniging van de school van mijn kinderen, bestuurslid van de plaatselijke ondernemingsvereniging en bij activiteiten op het dorp.

Als hobby sport ik graag, zoals skieën en wandelen.

 

Stap naar ondernemen

Ik hou van doorgroeien en veranderen. Je bent nooit uit geleerd, is mijn motto.
Verschillende keren heb ik op het punt gestaan om voor mijzelf te beginnen, maar elke keer werd ik toch verleid tot een vaste baan, tot in mei 2018  de kans zich voordeed.

Met beide handen heb ik deze aangepakt, wat heeft geleid tot mijn bedrijf in de huidige vorm;
Mieke’s CommunicatieTrainingen.
Graag wil ik mijn kennis en ervaringen delen. Door mijn levenservaring ben ik geworden wie ik nu ben:                                                                                                                                      Een gevoelsmens; ik kan intens genieten van andere mensen, kleine dingen en momenten.  Een doorzetter; als ik ergens voor ga, bijt ik mij erin vast en laat niet meer los. Tot het weer kan of nodig is.

 

Ik ben iemand die in oplossingen denkt; problemen zijn er al genoeg!

Coaching en advies op maat

devider

Het is mogelijk om coaching, advies of een workshop op maat aan te vragen.
Klik op de knop hieronder voor de mogelijkheden.