Mieke

Mieke Bakker

devider

Communicatieadviseur

"Denk in oplossingen, problemen zijn er genoeg!"

Mieke Bakker - Communicatie specialist voor betere zakelijke communicatie

Het leven is één grote leerschool!

devider

Als communicatieadviseur ben ik deskundige op het gebied van non-verbale en verbale communicatie. Als verpleegkundige in diverse zorginstellingen en later in de psychiatrie, observeer ik al 25 jaar gedrag. Sinds 2005 geef ik daarnaast communicatietrainingen. Aan groepen en individuen. Binnen de zorg, bij bedrijven en aan particulieren. Steeds leerde ik een stukje meer over de materie en de psychologie achter communiceren. Het gaf me inzicht in de persoon, het innerlijke gesprek en conflict.

In mijn trainingen maak ik mensen bewust van wat er gebeurt als ze in contact zijn met anderen. Hoe valkuilen en patronen hen belemmeren om vrij en makkelijk te communiceren. Wat de impact is voor henzelf en voor de ander. Hoe ze het zelf kunt observeren, wijzigen en in kunnen zetten in het dagelijks leven.

Een training zet je steviger in je schoenen en vergroot je zelfvertrouwen. Het helpt in zowel je zakelijke als persoonlijke leven. Je boekt betere resultaten en wordt gehoord, gezien én begrepen. En het mooie is: iedereen kan het. Makkelijker communiceren kun je leren.

 

Over Mieke

Mijn naam is Mieke Bakker (2 januari 1976), geboren en getogen in West-Friesland. Ik ben opgegroeid als jongste in een gezin van drie kinderen. Met liefhebbende ouders, die altijd klaar staan voor iedereen. Er was altijd wel reuring in ons gezin. Op de lagere school werd ik gepest, op de middelbare school genegeerd en daarom ging ik al  op 16-jarige leeftijd op mezelf wonen in Amsterdam. Dit legde al op jonge leeftijd een stevige basis voor de rest van mijn leven. Als jong meisje wilde ik al verpleegkundige worden en zo snel mogelijk het huis uit. Beide dromen maakte ik waar.

Opleiding

Na de middelbare school volgde ik de mdgo-vp en behaalde ik mijn diploma voor allround verpleegster. Tijdens mijn stage kwam ik in aanraking met de zorg in de psychiatrie. Dat paste meteen goed bij mij. Ik werd aangenomen voor de in-service opleiding wat best bijzonder was omdat er voor 120 sollicitanten slechts 12 plekken beschikbaar waren. Ik was het broekie van de klas, maar had al zo veel levenservaring dat ik werd aangenomen.

Destijds was ik al een workaholic en ik deed veel uitzendwerk tijdens mijn opleiding. Dat vond ik heerlijk. Nieuwsgierig als ik ben wilde ik kennismaken met alle soorten zorg en organisaties in Amsterdam. Ik mocht overal weer terugkomen.

Werken in het buitenland

Op 19-jarige leeftijd rondde ik de opleiding af en was ik officieel B-verpleegkundige ofwel verpleegkundige in de psychiatrie. Ik ging naar het buitenland om daar drie jaar werkervaring op te doen. Een half jaar werkte ik als nanny en hielp ik mee met het runnen van een chalet in een skiresort in Meribel, Frankrijk. Vijf maanden werkte ik als hoofd verpleegkundige in een kinderkamp in Kaprun, Oostenrijk. Anderhalf jaar werkte ik als nanny in Hollywood (USA). Naast de werkervaring leerde ik ook de landen goed kennen.

In 2002 keerde ik terug naar Nederland waar ik mijn huidige partner ontmoette, in het dorp Wervershoof ging wonen en twee kinderen kreeg. We hebben twee heerlijke jongens geboren in 2006 en 2009.

Werk en ontwikkeling

Meerdere banen, opleiding en gezin. Het waren iets te veel ballen om hoog te houden.Ik legde de focus op één baan en bleef me ontwikkelen door opleiding en cursussen.

Zo heb ik een managementdiploma, ben ik aandachtsfunctionaris en trainer agressiehantering en sociale veiligheid en volgde ik een 2-jarige opleiding tot aurahealer. Alle opleidingen gaan over communiceren; fysiek, mentaal en/of energetisch. Ik volgde cursussen op het gebied van dementie, voeding en dms4; een meetinstrument om een diagnose te stellen.

Al jaren ben ik mantelzorger voor mijn ouders. Als vrijwilliger neem ik zitting in de oudervereniging van de basisschool, ben ik bestuurslid van de Ondernemersvereniging Wervershoof (OVW) en help ik bij activiteiten op het dorp. In mijn vrije tijd sport ik graag, zoals skieën en wandelen.

Stap naar ondernemen

Ik hou van doorgroeien en veranderen. Je bent nooit uitgeleerd. Verschillende keren stond ik op het punt om voor mijzelf te beginnen, maar ik werd steeds verleid tot een vaste baan. Tot zich in mei 2018 een kans voordeed die ik niet kon laten liggen.

Het leidde tot het ondernemerschap in mijn eigen bedrijf: Mieke's CommunicatieTrainingen.
Als communicatiespecialist deel ik graag mijn kennis en ervaring zodat ook anderen vrijer en makkelijker leren communiceren.

Het heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben: een gevoelsmens die intens geniet van andere mensen, kleine dingen en momenten. Ik ben een doorzetter; als ik ergens voor ga, dan bijt ik mij erin vast en laat ik niet meer los. Tot het weer kan of nodig is om verder te groeien.

Denk in oplossingen, problemen zijn er al genoeg!

Coaching en advies op maat

devider

Mieke leert jou vrijer en makkelijker communiceren. Communicatietraining, coaching of workshop op maat?
Bekijk de mogelijkheden.